profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
0 09.03.2016 12:13:19

Koper: Brez hrbtenice, brez alibijev

Arsen Perić
Pričakovanja pred začetkom nadaljevanja prvenstva so bila velika, razočaranje po dveh zaporednih porazih je temu primerno. Povrhu vsega so Koprčani zdrsnili na zadnje mesto na lestvici, morebitni neuspeh prihodnji konec tedna bi prižgal luč za alarm.

Po koprski revoluciji na vseh področjih je nogometna javnost na sončni strani Alp z zanimanjem pričakovala spomladansko premiero prenovljenih kozlov v Stožicah. In dejstvo je, da so Slavko Matić in njegovi varovanci v prvem hipu kar malce osupnili. V prestolnici so odigrali zelo dobrih 30 minut, za vodstvo jim je zmanjkalo nekaj več zbranosti in sreče. Nato je kakovost Olimpije vendarle prišla do izraza, toda pol ure na primerni kakovostni ravni je bilo dovolj, da na Obali v pričakovanju domačega obračuna z Rudarjem optimizma ni manjkalo. Ob vseh težavah, s katerimi se ubadajo v Velenju, so bili gostitelji v vlogi favoritov, vendar je niso upravičili. Niti po naključju. "Če bi bilo ekipo mogoče sestaviti in uigrati v 45 dneh, bi se vsi ukvarjali s tem poslom. Tokrat bi se lahko izgovarjali na veter, na neugodne razmere, a se ne bomo. Pokazali smo zelo malo, bili smo slabi in na prepoceni način dobili gol. Praktično iz ničesar. Po zaostanku se je bilo težko vrniti, psihološko smo padli. Izgubili smo zelo pomembno preizkušnjo, a zdaj nam ne preostane drugega, kot da nadaljujemo delo in se osredotočimo na prihajajoče izzive," je bil po porazu razočaran trener Slavko Matić.


Čeprav so bili daleč od želene ravni, bi se lahko dvoboj razpletel tudi drugače. Koprčani so nekajkrat zapretili, najbolj nevarni so bili gotovo v 37. minuti, ko so v eni akciji kar dvakrat zatresli okvir vrat, nakar je Zlatan Muslimović s samo petih metrov žogo namesto v prazno mrežo poslal čez tribuno. "Vse se enkrat zgodi prvič. Odkar sodelujemo, najprej v Zavrču in zdaj v Kopru, še nisem videl, da bi v takšnem položaju po žogi kdaj udaril na takšen način. Ne na treningu ne na tekmi. Tudi sam mi je priznal, da ne ve, zakaj se je odločil tako, kot se je, in da se v dozdajšnji karieri v takšni priložnosti še ni odzval tako. Ampak dogajajo se tudi takšne stvari, to je treba vzeti v zakup," pravi športni direktor Dušan Petković.

Njegov glas je bil miren, vendar se resnosti nastalih razmer kajpada zelo dobro zaveda. "Prav tako se zavedam vsega, kar se je dogajalo v preteklih mesecih, toda zaradi tega niti po naključju nočem in nočemo iskati alibijev. In tudi ne zaradi poškodb Situja, Jefthona in Riere, ki so bili predvideni za hrbtenico moštva. Je pa dejstvo, da si tretjega zaporednega poraza ne smemo privoščiti. Na naslednji preizkušnji v Novem mestu je dovoljena le ena možnost. Naša zmaga, v nasprotnem primeru se bo prižgala luč za alarm, česar se tudi igralci dobro zavedajo. Ter hkrati pritiska, ki so si ga naložili. V Ljubljani so pokazali, da znajo igrati, ampak pol ure je premalo, tekma traja 90 in nekaj minut," je še povedal Dušan Petković.

Članki iz rubrike