IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 10.03.2016 18:39:01

Rahmanović o zvezdniškem soigralcu: Novaković je kot Džeko

Drago Wernig - TAKA
Na začetku priprav je kazalo, da bo Amar Rahmanović resen kandidat za udarno mariborsko enajsterico, toda potem ga je ustavila poškodba, ki ga je za dalj časa oddaljila od igrišč. Zdaj je znova pripravljen na največje napore z upanjem, da bo kmalu dočakal debi v vijoličastem dresu. V Tuzli rojeni nogometaš vztraja pri tem, da prednost Olimpije na vrhu nikakor ni nedosegljiva, a se hkrati kakopak zaveda, da si trinajstkratni prvaki spodrsljaja ne smejo več privoščiti.

Obetavni 21-letni vezist iz Tuzle je eden od šestih novih igralcev, ki so se med zimskim premorom pridružili vijoličasti zasedbi. Njegov začetek v Ljudskem vrtu je bil obetaven, bil je prvi mariborski strelec v letošnjem letu. Na uvodni prijateljski preizkušnji po začetku priprav je potreboval zgolj dve minuti, da je zatresel mrežo madžarskega drugoligaša ZTE-ja, in tudi v nadaljevanju je vse kazalo, da bo napovedal resno kandidaturo za udarno enajsterico. Toda prijetni trenutki so kmalu postali preteklost, poškodba trebušne stene ga je za kar nekaj časa oddaljila od igrišča. "Za menoj je težak mesec, zelo težak. Še toliko bolj, ker je bilo na začetku priprav res vse v najlepšem redu. Užival sem, počutil sem se odlično. Vse je potekalo, kot sem si lahko le zamislil, potem pa se je začela pojavljati bolečina, ki nikakor ni popustila. Najhuje je bilo, ker zdravniki nekaj časa niso natančno vedeli, kaj je pravzaprav narobe. Nato je slikanje le razkrilo, za kaj gre, in ob pomoči fizioterapevtov, ki so mi bili v ogromno pomoč, smo težave le odpravili. Močno upam, da za daljše obdobje oziroma za stalno. Zdaj sem spet pripravljen na največje napore. Pridružil sem se vadbi skupaj z ekipo, kar me seveda navdaja z velikim zadovoljstvom," je pripovedoval Amar Rahmanović.

fitnes rahmanovic dw
Drago Wernig - TAKA
KOMENTAR? SAJ SEM ŠELE PRIŠEL

Vijoličasti so priprave začeli pod vodstvom Krunoslava Jurčića, po spodrsljaju na spomladanski premieri proti Celju zdaj prvenstvo nadaljujejo pod poveljstvom Darka Milaniča. Odločitev Zlatka Zahovića o zamenjavi je dvignila ogromno prahu, naš sogovornik se s tem ne želi kaj prida ubadati: "Ah, kje pa! Za to so v klubu odgovorni drugi ljudje, to nikakor ni v domeni igralcev. Naša naloga je čim bolje trenirati in igrati, osredotočeni moramo ostati na svoje obveznosti. Poleg tega sem šele dobro prišel v klub, niti nimam pravice česarkoli komentirati. Je pa dejstvo, da se iz dneva v dan vse bolj privajamo na način dela in nekoliko drugačno taktično postavitev trenerja, in tudi zato menim, da bo vse v najlepšem redu."

TO VEM SAMO JAZ, NE MOREM POVEDATI
Zadnji konec tedna je zaznamoval večni derbi, ki se je v polnem Ljudskem vrtu razpletel brez zmagovalca. Naš sogovornik ga je tokrat prvič doživel od blizu, pred soboto ga nikoli ni spremljal v živo. "Škoda, da nismo izkoristili priložnosti, da bi se veselili vsega izkupička. Mislim, da smo bili bližje uspehu, sicer pa je bila podoba derbija dejansko fantastična, kulisa je bila izjemna. V takšnem ozračju je užitek igrati."

Kako velika je bila želja, da bi bil na igrišču? "Uf, to vem samo jaz, tega vam ne morem povedati, ker se tega z besedami preprosto ne da opisati," je odvrnil Amar Rahmanović, ki priznava, da je med spremljanjem dogajanj na igralni površini v njem gorelo. Najraje bi skakal, kričal, bržčas bi padla tudi kakšna kletvica, ampak ... "Bil sem v VIP-loži, kjer si vsega tega kakopak nisem mogel privoščiti. Nisem si smel, v takšnem prostoru in družbi sem se vendarle moral brzdati," se je nasmejal v nemškem Sindelfingnu rojeni nogometaš, ki je prepričan, da je s prihodom v Maribor sprejel odlično odločitev: "Saj sem prišel v najboljši klub. Edina slaba izkušnja je poškodba, ki me je ovirala v preteklem obdobju, vse ostalo je super, tudi mesto mi je zelo všeč. Da, prepričan sem, da sem se odločil prav, o tem ni niti najmanjšega dvoma."

ŽE PROTI RUDARJU BI BILO ČUDOVITO
Zdaj čaka še na debi v vijoličastem. "Ker sem se vrnil k treningom z ekipo, močno upam, da bom med kandidati za nastop že na sobotnem gostovanju v Velenju. In da bom morda zaigral, to bi bilo čudovito. Komaj čakam, da bom znova na igrišču," pravi Amar Rahmanović, ki verjame, da zaostanek za Olimpijo ni prevelik oziroma da lahko Maribor še vedno osvoji naslov prvaka: "Absolutno. Lahko se zgodi še marsikaj, vse je mogoče. Do konca prvenstva je ostalo dvanajst tekem, na voljo je še veliko točk, vse skupaj se lahko hitro spremeni. Ni konec, nikakor ne." 

maribor dw
Drago Wernig - TAKA
A jasno je, da si vijoličasti spodrsljaja ne smejo (več) privoščiti. V kolikšni meri tovrsten pritisk vpliva na stanje duha v slačilnici? "Seveda se zelo dobro zavedamo, kaj nas čaka in kakšna je naša naloga, vendar moramo ostati pri tem, da razmišljamo le od tekme do tekme. Pritisk je kakopak neizbežen, vendar brez tega v športu ne gre. Ko človeku gori pod nogami, iz sebe po navadi iztisne najboljše, česar je sposoben, in verjamem, da bo tako tudi v našem primeru," je povedal Amar Rahmanović.


ODSTOPIL SEM MU JO Z VESELJEM
Ob prihodu so ga v Ljudskem vrtu predstavil v dresu s številko 11, z njo je odigral tudi uvodne prijateljske preizkušnje, toda po prihodu Milivoja Novakovića jo je prepustil slovenskemu reprezentantu. Ker je njegov zaščitni znak, Amar Rahmanović s "primopredajo" ni imel nikakršnih težav. Ali pomislekov. "Niti najmanjših, nimam najbolj priljubljene številke. Ko sem prišel v Maribor, sem vprašal, katera je prosta, prvo so mi omenili enajstico. In sem jo vzel, nato je bila želja Milivoja Novakovića. Vsi vemo, kdo je in kaj pomeni v slovenskem nogometu. Nekaj takega kot pri nas v Bosni in Hercegovini Edin Džeko, mar ne? Številko sem mu prepustil z veseljem. Bilo mi je v čast, da sem jo tako odličnemu igralcu," je pojasnil 21-letni vezist. Njegova je zdaj sedmica: "Ker je bila znova prva prosta. Preprosto."

Članki iz rubrike