rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 10.11.2014 18:03:53

Balažic: Ne le Anglija, tudi Italija in Francija

Arsen Perić
Grega Balažic odšteva svoje zadnje dneve v Ukrajini. O tem, da 1. januarja ne bo več član Karpatyja iz Lvova, namreč ni več nobenega dvoma, a za zdaj še ne ve, kje bo nadaljeval kariero.

V preteklih dneh smo poročali o tem, da bi se lahko Grega Balažic januarja preselil v Anglijo. Oziroma da bi utegnilo biti njegovo novo delovno okolje premier liga, kjer se za njegove usluge zanimata Crystal Palace in Queens Park Rangers. Oba sta pri dnu lestvice, oba potrebujeta kakovostnega branilca. Očitno sta ga našla v 26-letnem Prekmurcu, ki bi lahko na Loftus Roadu postal naslednik nikogar drugega kot Ria Ferdinanda, nekdanji steber obrambe Manchester Uniteda se bojda spogleduje z odhodom v ameriško ligo MLS.

Kaj pravi glavni igralec zgodbe? »Kje bom nadaljeval kariero, za zdaj še ne vem. Zame je v tem trenutku najpomembnejše spoznanje, da je ponudb kar precej. Ne le iz Anglije, kakšna bi se našla tudi iz Italije ali Francije, prav tako kot iz kakšne druge države. Toda konkretnih informacij nimam, za realizacijo prestopa je zadolžen moj zastopnik,« pravi Grega Balažic.

PODALJŠANJE NE PRIDE V POŠTEV
Slišati je bilo namigovanja, da bi morda lahko kljub vsemu tudi podaljšal sodelovanje z Ukrajinci, toda ... »Ne, to ne pride v poštev. Zanesljivo odhajam iz Lvova, član Karpatyja bom le še do 31. decembra. In do takrat se bom kakopak po najboljših močeh trudil, da bi igral čim bolje in pristavil svoj delež k uspehom ekipe. Vsekakor bom pošteno opravil svoje delo, potem pa bo napočil čas za nove izzive, za močnejšo ligo. Za korak naprej in na moje veliko zadovoljstvo imam z izbiro novega kluba kar sladke skrbi.«

Karpaty so sicer na dozdajšnjih 12 tekmah dvakrat zmagali, trikrat igrali neodločeno in šestkrat izgubili, a so na lestvici na zadnjem mestu. Brez točke, kar je posledica kazni zaradi domnevne finančne nediscipline. »V klubu vsi po vrsti zagotavljajo, da ni razlogov za preplah, da nam bodo prej ali slej umaknili kazen in točke vrnili,« je dejal Grega Balažic, ki zagotavlja, da so izplačila dokaj redna. »Plače so redne, kar zadeva mene, mi klub nekaj malega dolguje iz naslova pogodbenih obveznosti, a smo dogovorjeni, da se bo tudi to uredilo,« je pojasnil otrok Mure, ki bo po koncu pogodbe k novim delodajalcem kakopak prestopil brez odškodnine. Vsekakor je tudi to njegov pomemben adut, povrhu lahko o svoji usodi odloča sam.


MALCE SEM RAZOČARAN
O vpoklicu za izbrano vrsto pa seveda odloča selektor, Srečko Katanec branilca Karpatyja ni uvrstil na seznam za gostovanje na Wembleyju in prijateljsko preizkušnjo s Kolumbijo v Stožicah. »Malce sem zaradi tega seveda razočaran, toda s tem si vendarle nočem pretirano beliti las. Do izteka pogodbe skušam ostati osredotočen na svoje delo, nakar bom zaigral v boljšem klubu. Verjamem, da se bom dokazal, da bom bolj na očeh selektorja in da bom še dobil priložnost zaigrati v dresu s slovenskim grbom.«

Članki iz rubrike