Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

tp
tp
0 22.12.2014 18:17:19

Uradno: Kampl izbral Borussio!

Red Bull Salzburg
Ugibanj o tem, kje bo slovenski reprezentančni vezist Kevin Kampl nadaljeval svojo kariero, je konec.

Čeprav se je v zadnjih dneh največkrat govorilo o vrnitvi v Bayer, je vendarle izbral svojega drugega nemškega snubca: Borussio Dortmund. Njegov prestop so uradno potrdili tudi pri Borussii, Kampl je pogodbo podpisal do leta 2019, prestop pa naj bi bil vreden okrog deset milijonov evrov"Kevin Kampl je izredno hiter vezist, odličen v pokrivanju igralcev, zaradi tega bo ustrezal naši ekipi. Zelo se veselimo, da je prestop uspel," se je novopečenega vezista Borussie razveselil generalni direktor Hans-Joachim Watzke. 

"Kevin Kampl je izjemno vsestranski napadalni vezist, ki smo ga opazovali že nekaj časa. Njegov slog igre ustreza klubski filozofiji," je novopečenega člana Borussie v svojih vrstah pozdravil še športni direktor Michael Zorc. 


Pri rdečih bikih so se od slovenskega reprezentanta poslovili že po zadnji tekmi z Rapidom, Kamplovo slovo je takrat pokvaril Robert Berić, v zdaj že nekdanjem klubu pa so mu zaželeli vse najlepše. "Zanj je prestop v nemško bundesligo logični korak naprej v njegovi karieri. Prestopil je v klub, ki je v zadnjih letih tako v domačih kot v evropskih tekmovanjih dosegal izjemne uspehe. Kevin je res vsestranski nogometaš, v zadnjih dveh letih in pol se je res razvil v fantastičnega igralca. Želimo mu vse najboljše in velio uspehov," so bile besede slovesa športnega direktorja Red Bull Salzburga Ralfa Rangnicka.

Kampl je za Salzburg na 109 tekmah dosegel 29 golov in kar 54-krat podal za zadetek.  24-letni vezist se bo v novem dresu prvič predstavil 31. januarja, ko se bo bundesliga nadaljevala po zimskem premoru, Borussia pa bo gostovala pri Bayerju. 



Članki iz rubrike