palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

liz
liz
0 22.12.2014 12:03:59

Koren: Minute niso pomembne (video)

vszi
Robert Koren je po dveh poškodbah vendarle debitiral v dresu avstralskega prvoligaša Melbourne Cityja.

Njegov klub se je v mestnem derbiju pomeril z ekipo Melbourne Victory in slavil z 1:0. Koren je v igro vstopil v 61. minuti. "Pred tekmo sem bil kar razburjen, saj sem cel teden treniral z ekipo. Trener mi je dejal, da bi lahko sodeloval v derbiju, zato je bilo navdušenje še toliko večje. Vesel sem, da sem dobil priložnost za igro, vse je v najlepšem redu. Po desetih tednih je bilo kar težko spet igrati, ampak fantje so bili izjemni, opravili so odlično delo. Mislim, da smo zasluženo osvojili tri točke. Tudi podpora navijačev je bila izjemna, za kar se jim zahvaljujem. Ta zmaga je namenjena njim in vsem, ki so kakorkoli povezani s klubom," je po debiju v Cityjevem dresu povedal Koren, ki kar ni mogel prehvaliti vzdušja na tribunah. "Med poškodbo sem gledal vse domače tekme, videl sem, da je vzdušje odlično. Tudi danes je bilo tako. Vesel sem, da sem dobil priložnost za igro in doživel to vzdušje na igrišču. Navijači so bili odlični, veliko so pripomogli k naši zmagi."


Daljša odsotnost je pri Korenu seveda opazna, saj njegova pripravljenost še ni na takšni ravni, da bi lahko odigral celo srečanje. "Odsoten sem bil deset tednov in še nisem pripravljen za vseh devetdeset minut. Vendar pa vsak dan trdo delam, upam, da bom v naslednjih tekmah dobil še več igralnega časa. Tu sem, da pomagam klubu in fantom. Potrudil se bom po najboljših močeh, ne glede na to, koliko minut bom igral," je povedal bivši kapetan slovenske izbrane vrste in se še enkrat vrnil na dvoboj, ki je njegovi ekipi prinesel zmago, šele tretjo v desetih nastopih. "Glavni cilj je bil, da ne prejmemo zadetka, v prejšnjih tekmah smo jih namreč prejeli preveč. Tokrat je bilo odlično, za kar je zaslužno celotno moštvo, vsi so garali na igrišču. Na koncu smo imeli tudi malo sreče in dosegli zmagoviti zadetek. Veseli smo treh točk, ki nam bodo dale še dodatne samozavesti. Upam, da bomo nadaljevali s trdim delom in se pripravili na naslednje tekme," je končala Cityjeva desetica.

navijaci
vszi

Če morda obstaja kdo, ki misli, da nogomet v Avstraliji ni tako priljubljen tako kot denimo v Evropi, ponujamo dokaz, da temu še zdaleč ni tako. Melbournski mestni derbi je bil razprodan, na stadionu AAM Park si ga je v živo ogledalo približno 27 tisoč gledalcev. Ti so pripravili odlično vzdušje, katerega delček si lahko ogledate tudi na spodnji povezavi.

Članki iz rubrike