sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 02.03.2015 13:14:07

Mariborčana združila moči v Widzewu

widzewtomy.net
Pred slabim mesecem sta se treningom Widzewa iz Lodza pridružila Rok Štraus in Liridon Osmanaj, ki bosta kariero tudi nadaljevala v tem klubu.

Pet dni pred prvo tekmo spomladanskega dela sezone sta namreč podpisala pogodbo z zadnjeuvrščenim poljskim drugoligašem.

Štraus Poljakom nikakor ni predstavljal neznanke, saj je med letoma 2011 in 2014 branil barve Cracovie. V tamkajšnjem najmočnejšem prvenstvu je odigral 37 tekem, vknjižil je še tudi 18 nastopov v drugi ligi.

Vezist, ki bo jutri dopolnil 28 let, je bil zadnjega pol leta član grškega Ergotelisa. Pred tem je otrok Maribora z osemnajstimi leti zapustil domovino in se preselil v Italijo, kjer je branil barve Messine, Brescie in Salernitane. Pred sedmimi leti se je vrnil v Slovenijo in tri sezone nosil dres Celja.



Triindvajsetletni napadalec Osmanaj je Maribor zapustil julija 2011, ko se je preselil v Domžale in tam ostal dve leti. Sledil je odhod k Aluminiju, nato pa ga je pot vodila še v avstrijskega nižjeligaša Kalsdorf in enega od velikanov albanskega nogometa Partizani iz Tirane, kjer je igral od avgusta lani. V Albaniji je v trinajstih prvenstvenih tekmah zadel enkrat, med strelce se je vpisal še v pokalu.

Osmanaj je v preizkusnem obdobju zadovoljil okus strokovnega štaba Widzewa. Sicer je imel nekaj smole, saj je v pripravljalnem obdobju utrpel poškodbo gležnja. Vendar je trenerja Wojciecha Stawowyja uspel prepričati, da lahko ekipi ponudi dodatno kakovost. Coach pa je še dodal, da niti ne bi bilo pošteno, če bi ga zaradi poškodbe odslovili. Vse to je očitno pozitivno vplivalo tudi na Osmanajev gleženj, ki se celi hitreje od pričakovanj. Naslednji dve tekmi naj še ne bi bil pripravljen za igro, svoj debi pa bi lahko doživel 21. marca v tekmi z Arko.

Widzew je v osemnajstih krogih zbral zmago, šest remijev in 11 porazov. Z devetimi točkami je čvrsto zasidran na zadnje mesto, od rešilnega 14. pa ga loči 13 točk. Osmanaj bo v novem klubu nosil dres s številko 21, Štrausovo majico pa bo na hrbtu krasila številka 40.

Članki iz rubrike