sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 03.03.2015 09:25:36

Prvo žrtveno jagnje?

Profimedia
Inter je v nedeljo vnovič razočaral svoje navijače. Na San Siru je do polnega plena prišla Fiorentina; Josip Iličić in Jasmin Kurtić sta se torej veselila, stanje duha pri Samirju Handanoviću pa je bilo kakopak povsem drugačno.

O tem, da je bil zaradi poraza jezen, ne dvomimo. Toda ali je bil slabe volje tudi zaradi česa drugega? Recimo zaradi akcije ob golu gostov iz Firenc?

Težko bi se sicer strinjali z določenimi novinarskimi kolegi, ki so Handanovićevo posredovanje označili za napako, res pa je, da se je žoga od njegovih dlani odbila naravnost na noge strelca Mohameda Salaha. Handanović je tako ob podaji s strani preprečil slavje rojaku Iličiću, za katerega bi bil gol na San Siru kot glavni zadetek na loteriji, a nehote omogočil, da se je s slavo okitil Egipčan iz vrst Fiorentine. Z napako? Ne, ne strinjamo se povsem.

826-2-3-handanovic1
inter.it
Dejstvo je, da so odpovedali tudi tisti, ki bi slovenskemu reprezentantu morali priskočiti na pomoč. Pa mu niso, s strani Chelseaja posojeni nogometaš je bil prvi pri žogi, ob Handanoviću na kolenih pa mu ni bilo težko zadeti za zmago z 1:0. No, so pa ob tem stalni opazovalci tekem Interja zapisali: Handanović je na tem obračunu deloval drugače. Nekoliko zmeden, nekoliko odsoten. Kot da ne bi bil povsem pri stvari …

Italijani kot Italijani so sicer že izdelali načrt za poletje: na San Siro bo prišel Pepe Reina iz Bayerna, Handanović bo odšel v Rim in tam v golu Rome zamenjal kmalu 38-letnega Morgana De Sanctisa.

In kot da to ne bi bilo dovolj, so le nekaj ur pozneje v javnost vnovič začele kapljati govorice o njegovi prihodnosti. Eden od tamkajšnjih spletnih medijev je novico s Handanovićem v glavni vlogi opremil z udarno mislijo: Mancini se bo odrekel Slovencu. Ne v tem trenutku, po koncu sezone pa zagotovo. Razloga za to naj bi bila dva: pogovori o podaljšanju pogodbe, ki poteče naslednje leto, ne potekajo ravno idealno, hkrati pa naj bi ga Inter "žrtvoval" v želji po zaslužku, in sicer tudi za to, da bi lahko zadržal prvega strelca Maura Icardija.

No, pa tudi Ljubljančan naj bi imel vrh glave skromnih rezultatov. Če se je v sezono 2014/15 podal z upanjem, da bodo zdaj rezultati le v skladu s pričakovanji, ki jih je gojil ob prestopu iz Udineseja, je že jasno, da je Inter spet daleč stran od najboljših. In daleč stran od Handanovićevih pričakovanj, celo zahtev, če želite.

Italijani kot Italijani so sicer že izdelali načrt za poletje: na San Siro bo prišel Pepe Reina iz Bayerna, Handanović bo odšel v Rim in tam v golu Rome zamenjal kmalu 38-letnega Morgana De Sanctisa. Pa naj bo tako, če pravijo. Verjamemo, da Handanović ne bi imel veliko proti selitvi v večno mesto.

Članki iz rubrike