sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

jk
jk
0 03.03.2015 11:06:27

Kampl med potniki v Dresden

Nikola Miljković
Tri dni po veliki zmagi Borussie nad lokalnim rivalom Schalkejem se četa Jürgena Kloppa danes odpravlja na gostovanje v Dresden, kjer v 3. krogu pokala gostuje pri tretjeligašu Dynamu.
Med kandidati za nastop na gostovanju v Dresdnu je tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je očitno pozdravil trebušno gripo in je pripravljen na polne tekmovalne obremenitve. Napadalni vezist je bil prisiljen izpustiti dve izjemno pomembni tekmi rumeno-črnih v minulem tednu (Juventus in Schalke), v tekmovalni ritem pa se bo vrnil na vsaj na videz nekoliko lažji preizkušnji. Dynamo iz Dresdna resnici na ljubo ne bi smel predstavljati pretirano visoke ovire za napredovanje Borussie, Dortmundčani so na zadnjih štirih tekmah v prvenstvu nanizali štiri zmage, jesenska kriza je dodobra pozabljena, kljub temu pa napovedi trdijo, da Klopp ne bo pretirano taktiziral in bo danes na zelenico Glückgas stadiona, kjer Dynamo igra svoje domače tekme, poslal svojo udarno postavo.

Iste napovedi nemških medijev predpostavljajo, da bo Kampl srečanje začel na klopi za rezervne nogometaše, Klopp pa mu bo priložnost za novo dokazovanje predvidoma ponudil v nadaljevanju. Dynamo Dresden je v spominu ljubiteljev nogometa iz dežele pod Alpami ohranjen po tem, da sta barve kluba v preteklosti branila slovenska reprezentanta Zlatko Dedić in Klemen Lavrič.


Kot zanimivost dodajmo, da bo Borussia srečanje odigrala v popolnoma beli nogometni opravi in ne v značilni rumeno-črni.

Članki iz rubrike