pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

liz
liz
0 23.05.2015 22:27:24

Bratanović blestel proti prvaku (video)

vszi
V predzadnjem krogu češkega prvenstva je novopečeni državni prvak iz Plzna gostoval pri Bohemiansu 1905.

Gostje so v Prago prišli na krilih treh zaporednih zmag. Tam jih je pričakalo pet tisoč gledalcev in zelo razpoloženo domače moštvo. Oziroma, če smo natančnejši, izjemno razpoloženi Elvis Bratanović.


Slovenski napadalec se je v dvoboju s prvakom pokazal v zelo lepi luči in je kar sam poskrbel, da se je ta domov odpravil praznih rok.

Srečanje se je končalo z rezultatom 3:2, pod vse tri zadetke domačega moštva pa se je podpisal nekdanji član velenjskega Rudarja, ki ima pri Bohemiansu status posojenega nogometaša Teplic.

Dvaindvajsetletnik je prvi zadetek dosegel v 39. minuti, ko je z roba kazenskega prostora s prefinjenim lobom matiral slovaškega reprezentančnega vratarja v vratih plzenske Viktorie Matuša Kozačika.

Le dve minuti pozneje je Bratanović podvojil prednost Bohemiansa. Vnovič je bil uspešen s strelom z roba kazenskega prostora, le da je bil ta tokrat močnejši in je končal v levem spodnjem kotu gostujočih vrat.

Gostje so pred koncem prvega dela zaostanek uspeli prepoloviti, po dobri uri igre pa je bilo že 3:1. Bratanović se je odlično znašel v kazenskem prostoru in izkoristil soigralčevo podajo z desne strani.

Gostujoči branilci so pozabili nanj, tako da mu s petih metrov ni bilo težko žoge spraviti v nebranjeni del mreže. Za bolj dramatično končnico je v 79. minuti poskrbel Pilar, ki je znižal na 3:2, a do konca se izid ni več spremenil.

Bratanović, ki je vknjižil prvi hat-trick v karieri, je igral do 80. minute, izkupiček zadetkov v tej sezoni pa je povišal na šest. Bohemians je v zadnjih šestih krogih štirikrat zmagal in dvakrat igral neodločeno, na lestvici pa drži osmo mesto med šestnajstimi moštvi.

Članki iz rubrike