stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 12.02.2017 19:16:06

Valter Birsa in njegova zlata levica (video)

Profimedia
V 24. krogu italijanskega prvenstva je Chievo na gostovanju s 3:1 premagal Sassuolo, ogromno zaslug za zmago letečih oslov pa ima slovenski reprezentant Valter Birsa.

Že v četrti minuti so imeli gostje izjemno priložnost, da bi prišli v vodstvo. Po prekršku v kazenskem prostoru je domači branilec Letschert prejel rdeči karton, napadalec Chieva Roberto Inglese pa je dobil priložnost, da goste iz enajstmetrovke popelje v vodstvo.

Toda to se ni zgodilo, saj se je žoga po Inglesejevem strelu od vratnice odbila v polje. Gostje so takrat doživeli manjši šok, kar so domačini izkoristili in sredi prvega polčasa z igralcem manj povedli.

Pri vodstvu Sassuola je ostalo vse do 39. minute, ko je udarila naveza Valter Birsa-Inglese. Tridesetletni slovenski vezist je izvajal kot in v kazenskem prostoru odlično našel Ingleseja, ki je z glavo meril v polno in se s tem delno odkupil za zapravljeno najstrožjo kazen.



V drugem delu igre je Chievo izkoristil številčno prednost in v 56. minuti je Inglese s svojim drugim zadetkom goste popeljal v vodstvo. Tudi pri tem je imel prste vmes Birsa, ki je spet podal v kazenski prostor, toda Meggiorinijev strel z glavo je domači vratar odbil, pri žogi pa se je prvi znašel Inglese in jo pospravil za njegov hrbet.

Deset minut pozneje sta bila spet v glavni vlogi Birsa in Inglese, ki sta vnovič izpeljala odlično akcijo. Birsa je preigraval na desni strani igrišča in z levico še enkrat več poslal natančno podajo na rob vratarjevega petmetrskega prostora, kjer je najvišje skočil Inglese, zabil še tretjič in postavil končni rezultat 1:3.

Valter Birsa, ki je v triindvajsetih prvenstvenih nastopih zbral že štiri gole in sedem asistenc, je igral do 73. minute, medtem ko je njegov soigralec Boštjan Cesar počival zaradi izključitve v prejšnjem krogu.

Članki iz rubrike