rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
35 14.02.2017 08:39:10

Boris Popović o prisilni poravnavi in Milanu Mandariću: Zakaj bi plačeval prostitutko za nekoga drugega

Arsen Perić
Resda v koprskem prvoligašu nima nobene uradne funkcije, toda popolnoma jasno je, da Boris Popović tako ali drugače vpliva na njegovo delovanje. O tem, v kolikšni meri, se lomijo kopja, a dejstvo je, da njegova beseda šteje. Zanimalo nas je, kako župan vidi aktualni trenutek kluba z Bonifike, postopek prisilne poravnave ter vse, kar je z njim povezano, in tudi prihodnost kozličkov.

Koprska pričakovanja pred začetkom sezone so bila zelo visoka, a so ostala neuresničena. Kozlički se jim niso niti približali, zato razočaranja niso skrivali in ga ne skrivajo, vmes se je v prvoligašu z Bonifike dogajalo še marsikaj. In se še vedno. Sagi o "prisilki" ni videti konca, pred časom je koprsko okrožno sodišče po vseh zapletih v preteklosti naposled sprejelo odločitev o postopku prisilne poravnave na predlog FC Koper. Ta upnikom ponuja zmanjšanje navadnih terjatev za 95,50 odstotka, poplačilo preostanka pa postopno v treh letih od pravnomočnosti potrjene prisilne poravnave. To pomeni, da lahko upniki s skupaj 3,7 milijona evrov navadnih terjatev v treh letih pričakujejo poplačilo v višini 167.118 evrov. V to številko je všteto tudi nekaj manj kot 997.000 evrov Mandarićevega posojila, ki je zapadlo junija lani, zaradi česar so klubu zablokirali račun.

In zanimalo nas je, kako na aktualno dogajanje gleda Boris Popović, kakšno je videnje župana. Besedo, ki ponazarja prvega moža mesta, občine, smo še posebej poudarili. "Ker je to moja edina vloga. Sem župan, ki pomaga klubu, ki mu je pripravljen priskočiti na pomoč. Prav tako kot vsem ostalim v Kopru."

Ostali smo pri nogometu in že na začetku pogovora dočakali prvo presenečenje. "Trenutno stanje v klubu je zelo dobro, odlično," je povedal Boris Popović in se nato dotaknil trenutne točke v postopku prisilne poravnave. "O tem, da bo tako, kot je zdaj, sem govoril že takrat, ko se je vse skupaj začelo. Pa mi ni nihče verjel, vsi ste pisali in poročali o drugačnih scenarijih ter o tem, da nimam prav. Zakoni vendarle še obstajajo. Vemo, kaj dopuščajo in kaj je treba narediti. Predsednik kluba je naredil, kar je bilo po zakonu potrebno narediti, in stvari za zdaj tečejo, kot morajo. V tem ne vidim problemov, ne vidim nikakršnih zadržkov."

Po pričakovanjih ni trajalo dolgo, da je beseda stekla o Milanu Mandariću, ki je prižgal zažigalno vrvico prisilne poravnave. "Popolnoma jasno je, da je želel onesposobiti klub, mu škodovati, ga uničiti. Hoče se maščevati za ne vem natanko kaj, to je njegov edini namen, a mu ni uspelo. Na tak način, kot je to nameraval storiti, pač ne gre. Morda bi mu uspelo kje drugje, v kakšnih bolj neurejenih okoljih. Ko je odšel iz Kopra, je za seboj pustil 1,5 milijona evrov dolga, ko bo zapustil Ljubljano, bo to 10 ali 15 milijonov. Boste videli, da bo tako, da bo nekoga zelo bolela glava. Takšno je moje mnenje, seveda pa ne izključujem tudi drugačnega scenarija. In verjemite, da bi ga bil vesel," pravi koprski župan.


CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike