sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 20.05.2015 22:10:22

Veselile so se dvakrat (foto)

Nikola Miljkovič
Dan nogometa na Bonifiki se je začel z dramo. V ženskem finalu pokalnega tekmovanja so igralke Pomurja veljale za absolutne favoritinje, toda lovorike so se veselile Velenjčanke. Uspešnejše so bile po strelih z bele točke.

"Dovolj mi je, da dajemo denar tej skupini štirih lezbijk," je ob razpravi o financiranju italijanskega ženskega nogometa pred dnevi dejal predsednik amaterske zveze Felice Belloli, ki je hkrati desna roka prvega moža krovne organizacije pri zahodnih sosedih. In kakopak sprožil afero, ki je privedla vse do tega, da je finalna tekma pokalnega tekmovanja do nadaljnjega odpovedana. Odigrana bo le v primeru, če bo avtor neokusne izjave odstopil, so se odločile akterke zaključnega obračuna, igralke Brescie in Tavagnacca.

teleing pomurje - rudar škale
Nikola Miljkovič

Na sončni strani Alp tovrstnih težav na srečo ni in nogometni dan na Bonifiki so danes začele nogometašice Teleing Pomurja ter Rudarja Škal, ki so se že četrtič zapored udarila za pokalno lovoriko. V preteklih treh letih so se veselile Prekmurke, a tokrat se nogometašice Rudarja Škal s takšnim scenarijem niso strinjale in poskrbele za veliko presenečenje.

teleing pomurje - rudar škale
Nikola Miljkovič

Na Bonifiki se je odvijala prava drama. Velenjčanke so že v drugi minuti povedle, toda ko so si varovanke trenerja Bojana Jančarja sredi drugega dela le zagotovile prednost, se je zdelo, da so stvari postavile na svoje mesto. Toda Velenjčanke se niso vdale v usodo in na krilih razpoložene Lare Prašnikar prišle do izenačenja, zato so zmagovalke določili streli z bele točke. Izkazala se je vratarka Rudarja Jadranka Zilić, ki je ubranila dva strela in dosegla odločilni gol, kar ji je sicer uspelo po prezgodnjem velenjskem veselju. Igralke Rudarja so bile namreč pred tem prepričane, da je bilo vsega konec že po zadetku Maje Bric. Pa ni bilo, naposled se je nekaj trenutkov pozneje vendarle razpletlo po njihovih željah.

TELEING POMURJE - RUDAR ŠKALE 4:6 (2:2, 1:1)

Koper – Stadion Bonifika. 200 gledalcev. Glavna sodnica: Aleksandra Česen (Cerklje na Gorenjskem). 
Strelke: 0:1 Berdnik (2), 1:1 Tibaut (20), 2:1 Conjar (67), 2:2 Lukek (81). 
Enajstmetrovke: 2:3 Prašnikar, Tibaut (obramba vratarke), Fetahović (obramba vratarke), Bradić (obramba vratarke), 2:4 Sevšek, 3:4 Nikl, 3:5 Bric, 4:5 Conjar, 4:6 Zilić. 
TELEING POMURJE: Nemet, Prša, Nikl, Požgaj (od 57. Godina), Rozmarič, Rogan (od 57. Marič), Boškan (od 77. Legenič), Kolbl, Conjar, Bradić, Tibaut. Trener: Bojan Jančar. 
RUDAR ŠKALE: Zilić, Gomboc, Nagy, Jevtić (od 80. Aberšek), Bric, Zagajšek (od 25. Murić, od 89. Praprotnik), Sevšek, Marolt, Berdnik (od 68. Lukek), Prašnikar, Fetahović. Trener: Dušan Uršnik. 
Rumeni kartoni: Nikl (84); Nagy (4), Murić (63), Aberšek (90). 
Rdeči kartoni: –

Članki iz rubrike