sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

dm
dm
0 20.05.2015 22:19:39

Zdaj ga bodo morda odkupili

Nikola Miljković
Domžalčani so v mladinski kategoriji v letošnji sezoni premočni za vso konkurenco. Z veliko prednostjo so že osvojili naslov mladinskega državnega prvaka, da so resnično najboljši, pa so varovanci Darka Birjukova dokazali tudi na pokalnem finalu, ko so brez težav ugnali vrstnike iz Kidričevega.

Mladinski pokalni finale so si prišla ogledat številna znana imena slovenskega nogometa, od nekdanjega selektorja Bojana Prašnikarja, ki se je že popoldne izjemno razveselil zmage Rudarja Škale v ženskem pokalnem finalu, v katerem je zaigrala njegova hčerka, prek Dušana Kosića pa vse do trenerja članske ekipe Domžal Luka Elsnerja.

aluminij domzale u18
Nikola Miljković

Prav slednji je bil po obračunu verjetno med najbolj zadovoljnimi, saj je prihodnost Domžalčanov zares svetla. V prvi vrsti imajo mladinski državni – in od včeraj tudi pokalni zmagovalci – v svojih vrstah fantastičnega Alena Ožbolta, sicer rednega člana prve domžalske ekipe, ki je včeraj s svojo igro vnovič pokazal, zakaj se zanj zanima Borussia iz Dortmunda. Zabil je dva zares lepa zadetka, pri obeh pa pokazal, da pri zaključnih strelih resnično blesti. Kdo ve, morda ga bodo črno-rumeni po njegovi današnji predstavi dokončno odkupili od Domžal. Poleti bo namreč 18-letni Dolenjec znova odšel v Dortmund, kjer si bo poskušal izboriti prestop k nemškemu velikanu.

aluminij domzale u18
Nikola Miljković

Ožbolt pa ni edini, ki je včeraj poskrbel za nasmeh na ustih Luka Elsnerja. Tudi strelec četrtega zadetka Domžal Ernest Grvala je nogometaš, ki bi v prihodnosti lahko dobil priložnost v članskem moštvu, zelo zanimivi so tudi Jan Repas, Anže Iglić in Matic Zupanc, našel pa bi se še kdo.

Pa Aluminij? No, gostje iz Kidričevega se lahko tolažijo s tem, da so se predvsem v prvem polčasu dokaj dobro kosali s favoriziranim tekmecem in da jim je na koncu uspelo iztržiti kar "najugodnejši" poraz proti Domžalčanom v letošnji sezoni – na prvenstvenih tekmah je bilo namreč 4:0 in 5:0 za Domžale –, pa tudi s tem, da je njihov nogometaš Dejan Petrović poskrbel za najlepši trenutek tekme. Vezist Aluminija je namreč zabil naravnost osupljiv zadetek, z okrog 30 metrov mu je s prefinjenim lobom uspelo ukaniti vratarja Domžal Anžeta Malnarja.

Za Domžale je bil to sicer prvi pokalni naslov v mladinski konkurenci, enkrat pa so se naslova veselili tudi Kidričani.

ALUMINIJ - DOMŽALE 1:4 (1:4)

Koper – Atletski stadion Bonifika. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj). 
Strelci: 0:1 Ožbolt (10), 1:1 Petrović (26), 1:2 Ožbolt (48), 1:3 Žužek (62), 1:4 Grvala (64) 
ALUMINIJ: Pungartnik, Novak (od 65. Zorec), Pucko, Golob, Ahec, Petrović, Pintarič (od 60. Klanjšek), Vrbanec, Križan (od 86. Fjoralb), Rogina, Ploj (od 65. Ploj). Trener: Bojan Špehonja. 
DOMŽALE: Malnar, Bizilj, Zupanc, Primc, Piskar, Pišek, Žužek (od 89. Škulj), Repas (od 89. Vidović), Iglić, Ožbolt (od 81. Blejdea), Grvala (od 87. Horvat). Trener: Darko Birjukov. 
Rumeni kartoni (1-1): Petrović (83); Zupanc (11) 
Rdeči karton: – 

Članki iz rubrike