zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 22.05.2015 08:00:38

Maribor? Ne vem, ali …

Nikola Miljković
Na obračunu za biti ali ne biti, na tekmi, ki je odločala o tem, ali bo njihova sezona ena od bolj klavrnih v zadnjih letih ali bo na koncu vseeno lahko označena kot uspešna, so se Koprčani iz kanarčkov preobrazili v razjarjene bike, ki so z igrišča spodili celjske matadorje, pri čemer so jim zadali precej modric in ran.

Sredstev za dosego svojega cilja niso izbirali. Najnevarnejšega nogometaša Celja Benjamina Verbiča so povsem odrezali od igre, pretepali so ga, vlekli za dres, malce pred koncem so ga celo "davili". A saj veste, kako pravijo. V ljubezni in vojni je vse dovoljeno. In Koprčani so tekmo s Celjani vzeli kot vojno, vojno, ki je na koncu prinesla dvojno nagrado.

926-4-1koper nm
Nikola Miljković

Prvo v obliki pokala, ki ga je na koncu tekme visoko v zrak dvignil kapetan rumeno-modrih Ivica Guberac, drugo v obliki uvrstitve v kvalifikacije za ligo Europa. Povsem zasluženo, vojščaki poveljnika Rodolfa Vanolija so pokazali večjo požrtvovalnost, večjo željo, hkrati so se do popolnosti držali taktičnega načrta, medtem ko je bila vojska Simona Rožmana nekajkrat videti zelo neorganizirana, kar je na novinarski konferenci priznal tudi najmlajši strateg v slovenski prvi ligi.

Hitri zadetek Denisa Halilovića je napovedal primorsko "fešto", malce pred koncem tekme jo je potrdil Jaka Štromajer. "Vzdušje v garderobi je, jasno, fantastično. Še nikdar nisem bil bolj srečen. To je že moja tretja zaporedna pokalna lovorika, dvakrat zapored sem bil mladinski pokalni prvak, zdaj sem pokalno lovoriko osvojil še s prvo ekipo Kopra, zato sem res zelo vesel," je po tekmi kar sijal – podobno kot vsi njegovi soigralci – od sreče vezist Koprčanov Domen Črnigoj, ki je bil eden najboljših posameznikov na igrišču.

926-4-4koper nm
Nikola Miljković

Za komaj 19-letni koprski dragulj bi lahko bil finalni pokal ena zadnjih tekem za Koper, podobno kot njegov tekmec v celjski vrsti, Benjamin Verbič, ki se po koncu sezone seli na Dansko, h Københavnu, bi lahko tudi Črnigoj zapustil slovensko ligo in se podal na tuje. "Zagotovo, moja želja je – tega ne skrivam, to vedo vsi – tujina in mislim, da mi klub pri tem letos ne bo delal nobenih težav, in upam, da bom odšel proč," je z odprtimi kartami partijo z mediji odigral mladi slovenski reprezentant, ki je priznal, da ga s soigralci čaka nekaj težkih noči. "Proslavili bomo tako, da se bomo napili in prišli v soboto na trening."

koper nm
Nikola Miljković

No, morda se je Črnigoj malce zakalkuliral in je mislil, da bodo prišli v soboto kar na tekmo, ki jo Koprčani igrajo doma proti Rudarju iz Velenja, morda pa bo Rodolfo Vanoli šele v soboto zjutraj organiziral naslednji trening. Črnigoj je bil nad predstavo Kopra zelo navdušen, prepričan je bil, da bi v sredo kanarčke le stežka kdo premagal. "Tudi če bi bil naš tokratni nasprotnik Maribor, ne vem, ali bi nas premagal."

926-4-3koper nm
Nikola Miljković

Podobno je razmišljal tudi kapetan Primorcev Ivica Guberac, nogometaš, ki je bil eden najbolj čvrstih na sredini igrišča, ki je uspel podeliti precej udarcev, a je bil na drugi strani med najbolj zaslužnimi za zmago, saj je Halilović z glavo zabil gol prav po njegovem predložku iz kota. "Mislim, da smo od prve minute pokazali, kaj si želimo, in to je bilo nič drugega kot zmaga. Na koncu nam je uspelo. Čestitam vsem svojim soigralcem za vrhunsko igro v celotnih 90 minutah in mislim, da smo zasluženo osvojili pokal ter da se zasluženo vsi skupaj veselimo," je bil navdušen vezist s številnimi tetovažami in dodal: "Ta tekma je bila najpomembnejša v sezoni in na takšnih tekmah moraš biti najboljši. Dokazali smo, da smo dobri in da znamo igrati nogomet. Veseli me, da smo, ko smo bili pod pritiskom, kot smo bili tokrat, ko za nas ni štelo nič drugega kot zmaga, pokazali pravi karakter, da se nismo ustrašili, da se nismo povlekli in da smo tekmo mirno pripeljali do konca, drugič zadeli in dokončno odločili zmagovalca."

koper nm
Nikola Miljković

Koprčani so imeli tokrat tudi bučno podporo s tribun, kar je kapetana rumeno-modrih še posebej razveselilo: "Upam, da bo to neko vodilo, da nas začne podpirati malce večje število ljudi, kajti fantje si res zaslužijo večjo podporo. Imamo zelo mlado moštvo, tokrat so fantje dokazali, da znajo igrati nogomet, da so vredni spoštovanja in da se lahko na vsakega od njih računa, v naslednji sezoni bi nam koristilo še malo več podpore s tribun."

Ob navijačih Ivica Guberac ni pozabil pohvaliti tudi uprave kluba, na čelu s svojim očetom, predsednikom Antejem Gubercem. "V klubu so nam vsi stali ob strani, od strokovnega štaba do uprave, nihče ni na nas vršil pritiska, edini pritisk, ki smo ga čutili, smo si naložili sami. Vsi drugi so nam stali ob strani, mislim, da so nas vrhunsko pripravili na tekmo, od prve minute smo bili kot ose na igrišču, tako zelo smo si želeli te zmage, da se drugače sploh ni moglo končati."

koper celje_7610
Nikola Miljković

Za konec druženja z novinarji kapetan Kopra ni pozabil izpostaviti niti možakarja, ki je za mnoge najzaslužnejši, da je pokalna lovorika v vitrinah Primorcev: "S trenerjem Vanolijem smo že v njegovem prvem mandatu igrali vrhunski nogomet in navsezadnje dosegali vrhunske rezultate. Drugi prihod trenerja je spet spremenil vzdušje, prinesel pozitivno energijo v slačilnico, najbolj pomembno pa je, da nam je v glavo znova vcepil zmagovalno miselnost, vsak igralec pod njegovim vodstvom si na vsaki tekmi želi zmagati in le tako se lahko dosegajo odlični rezultati."

Članki iz rubrike