pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

db
db
0 11.11.2015 10:59:25

Trboveljski navijači s starim papirjem na pomoč Rudarju

Kamnita/Facebook
Navijaška skupina trboveljskega Rudarja je z lepo gesto priskočila na pomoč svojemu ljubljenemu klubu.

Nogometni klub Rudar Trbovlje preživlja zahtevne čase. Po "smrti" zasavske energetike je lokalno gospodarstvo v velikih težavah, kar se odraža v vseh aspektih družbe.

Pomanjkanje stabilnih podjetij je posebej prizadelo zasavski šport, situacija pa je še najbolj zaskrbljujoča v Trbovljah. Osmo največje slovensko mesto je izgubilo člansko košarkarsko ekipo, rokometaši nastopajo v najnižjem rangu tekmovanja, nogometaši pa v tretji ligi (3. SNL - center). Vse omenjene ekipe so pred časom krojile prvoligaško sceno.

Nogometni klub, ki je v preteklih desetletjih "naredil" tudi nekaj reprezentantov, je bil v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja med najuspešnejšimi slovenskimi kolektivi. Sedaj so časi precej drugačni in klub, v katerem v devetih mlajših selekcijah redno trenira 180 otrok, mora sezono preživeti z nekaj desettisoč evri. Ob tem velja dodati, da samo plačevanje sodnikov in delegatov ter prevozi na tekme na leto stanejo več kot 30.000 evrov.

NAVIJAČI, KI JIM JIH ZAVIDAJO PRVOLIGAŠI

A Rudar vendarle ima nekaj, kar nima niti večina prvoligašev. Ima navijače, ki znajo podpreti klub in to so storili tudi tokrat. Navijaška skupina Kamnita, ki vzpodbuja nogometaše v zeleno-črnih dresih, je z akcijo zbiranja starega papirja Rudarju ponudila roko.

Ker klub igralcem članske ekipe trenutno ne more kriti niti stroškov, povezanih s treningi in opremo, je Kamnita star papir, ki ga sicer redno zbira za svoje aktivnosti in nakup pirotehnike, pripravljena deliti s klubom.


V trenutni akciji so že zbrali več kot pet ton papirja, navijači pa se bodo odločili, kam nameniti zaslužen denar.

Ena od možnosti je tudi ta, da bi se sredstva januarja namenila za del odškodnine (1500 evrov) za igralca, ki se želi vrniti v klub iz sosednjega Zagorja, ki bo prav v soboto gost Rudarja na velikem zasavskem derbiju. Predstavnik navijaške skupine Kamnita nam je dejal, da se glede porabe denarja še niso dokončno odločili, razmišljajo namreč tudi o tem, da bi igralce za morebitno zmago na derbiju nagradili.

Kakorkoli bo denar že porabljen, velja pohvaliti gesto, s katero privrženci želijo pomagati klubu. Vse Trboveljčane, ki bi želeli sodelovati pri akciji, Kamnita poziva, da svoj star papir odložijo v zbiralnik v bližini bara Barbara ob športni dvorani Polaj.

V SOBOTO LOKALNI NOGOMETNI PRAZNIK

Da je kljub dejstvu, da je imelo Zasavje nekdaj istočasno celo dva prvoligaša, nogomet v Zasavju tudi danes še kako živ, pa se bo, kot že omenjeno, vsak lahko prepričal v soboto na stadionu Rudar. Kamniti se bo, kot vedno ob dvobojih z Zagorjani, pridružila rokometna navijaška skupina Torcida, okrog 300 pripadnikov združene navijaške fronte pa bo spet poskrbelo za odlično vzdušje.

Da Kamnita-Torcida ne bo brez konkurence, bodo, po stari navadi, poskrbeli zagorski Crazy Boysi. Slednji se bodo "čez hrib" spet odpravili v lepem številu, zagorski klub je namreč za srečanje prejel 300 vstopnic.  

Kapaciteta stadiona (1800), ki se ponaša z najstarejšo pokrito tribuno v Sloveniji in eno prvih v bivši Jugoslaviji, je sicer za derbi vedno precej premajhna.

Članki iz rubrike