sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

db
db
0 15.11.2015 11:56:55

Nogometni praznik po okusu rdečega dela Zasavja (foto)

Igor Zibelnik/NK Zagorje
Na zasavskem derbiju v Trbovljah je okrog 1800 gledalcev videlo precej izenačeno srečanje, zmago pa so z zadetkom v končnici tekme odnesli Zagorjani (1:2).

V 13. kolu 3. SNL - center je bil odigran zasavski derbi med trboveljskim Rudarjem in Zagorjem. Trboveljski stadion je bil poln do zadnjega kotička, okrog 1800 gledalcev pa je predvsem v prvem polčasu spremljalo zelo dobro tekmo in za derbi sila odprto predstavo. V drugem polčasu je tempo padel, več zbranosti pa so imeli v zaključku tekme Zagorjani, ki so do zmage prišli z zadetkom v 86. minuti.

DOBER PRVI POLČAS, SLABŠI DRUGI 
Srečanje so v polju malce bolje začeli gostje, toda do prvih dveh priložnosti so prišli domači. V peti minuti je Amel Mrvoljak s prostega strela iz obetavnega položaja meril čez gol, nekaj trenutkov kasneje pa je Jan Holešek z dobro podajo zaposlil Saša Ribiča, ki je meril mimo vrat.

Nato so dve izjemni situaciji za vodstvo zapravili "proletarci". V 12. minuti je Anej Kurež pa je žogo poslal čez nebranjena vrata, štiri minute kasneje pa je isti igralec s predložkom našel Tomaža Nahtigala, ta je z glavo zadel vratnico. Nato je bil dvakrat, prek Marka Sotenška in Mrvoljaka, spet nevarnejši Rudar.

Prvi zadetek na srečanju je padel v 30. minuti. Po napaki domačih na sredini je močno sprožil Ivica Perić, Klemen Radić je udarec odbil, a le do Aneja Kureža, ki je odbito žogo pospravil v mrežo na veliko veselje zagorskih navijačev. Po zadetku so Zagorjani za krajši čas zagospodarili na zelenici, toda prvi del je bolje zaključil Rudar. Rahla terenska premoč se je zelenim obrestovala v 44. minuti - Sotenšek je poslal prosti strel v kazenski prostor, Zagorjani niso uspeli dobro razčistiti in do žoge se je dokopal Jan Berger ter jo, mimo številnih igralcev, nekako spravil v mrežo.



Tudi začetek nadaljevanja je bil v znamenju domačih. V 50. minuti je do strela uspel priti Ribič, a je meril čez vrata. Še lepša priložnost pa se je v 57. minuti ponudila Bergerju, vendar je Gracar dobil dvoboj "ena na ena" z domačim napadalcem. Nato je ritem igre evidentno padel, ekipi sta vse težje povezali več podaj. Več moči za zaključek tekme so prihranili gostje. V 71. minuti je Perić zaposlil Gašperja Kureža, katerega poskus je Radić odbil, nato pa je Perić poskusil še sam in z roba kazenskega prostora meril mimo daljše vratnice.

Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 86. minuti. Domači so na sredini pustili ogromno prostora, kar je s prodorom in strelom z 20 metrov izkoristil Tilen Mlinar, Radić je njegov strel odbil, a na žalost domačih predse, kjer se je najhitreje znašel Gašper Kurež in zabil za zmago.

V zaključku srečanja je Rudar na silo skušal priti do zadetka. Še najlepšo priložnost je v 90. minuti zapravil Alen Kahteran, ko je prišel do dobre pozicije za strel s 16 metrov, toda sprožil je preslabotno za zanesljivega Gracarja. Zagorjani so v zadnjih trenutkih odbili nekaj predložkov in se veselili prestižne zmage.

ZMAGA V TRBOVLJAH PO PETIH LETIH
Zagorjani so v Trbovljah slavili po treh zaporednih minimalnih porazih v preteklih sezonah (2:1, 1:0, 1:0). Nazadnje so na umetni zelenici stadiona Rudar zmagali leta 2010, ko so zabeležili rekorden uspeh (1:7). Na zadnjih devetih derbijih (odkar sta se ekipi po daljšem obdobju spet znašli v isti ligi) je razmerje zmag 6:3 v korist "proletarcev".

Članki iz rubrike