stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 16.10.2015 14:10:55

Vsaka zmaga bo - presenečenje

Nikola Miljković
Če je bila lanska sezona, ko so spomladi 2014 pet pred dvanajsto ubežali sprehodu na smetišče zgodovine, neke vrste leto nič, potemtakem bi moralo biti letos vsaj leto ena.

A v Stožicah, kjer se je po vzoru Mihaila Gorbačova in njegove perestrojke pogosto razpredalo o takšnih ali drugačnih nekajletnih ciklusih, so vsaj na prvi pogled v tem poldrugem letu dni nekajkrat (za)cepetali na mestu in so ob – v primerjavi z nekim preteklim obdobjem – dodobra zategnjenem pasu še vedno precej bližje začetku kot pa vidnejšemu napredku. Tudi ali pa predvsem kar zadeva samo igrišče. Pravzaprav bodo v milo rečeno zahtevni skupini izjemno težko ponovili lanski dosežek in se uvrstili v glavni del LP. Glede na mučenje v še enkrat milo rečeno skromni domači ligi je pred njimi še ena težka sezona, ko bo odraščanje in čakanje na boljši jutri na mednarodnem prizorišču znova vse prej kot lahko. Tako za igralke kot za gledalce.

Ekipa je zelo mlada, mlajša in cenejša – čeprav lahko marsikateri športni kolektiv na sončni strani Alp o slab milijon evrov težkem proračunu le sanja – kot pa kadarkoli v 21. stoletju. Tiste izkušene igralke z določeno kilometrino na mednarodnem prizorišču bi lahko prešteli na prste ene roke. Če obidemo vratarski položaj, kjer bosta glavno breme nosili »večna« Sergeja Stefanišin in pa Miša Marinček, je v ekipi le še trojica rokometašic rojena v osemdesetih letih, vse druge pa po letu 1990, kar je zgovoren podatek. Mlade, neizkušene in neizbrušene, nad tem, kako bo vse skupaj videti na igrišču, pa visi en velik vprašaj.



V Krimu pravijo oziroma prosijo za potrpljenje. Potrebnega bo veliko. Vsaka zmaga bo v družbi aktualnega evropskega podprvaka Larvika ter ambicioznih ruskega Rostova in romunskega Baia Marea presenečenje, uvrstitev v drugi del lige prvakinj pa – senzacija. No, morda pa dokončno poči še en romunski (pre)napihnjeni balonček in se Ljubljančanke zavihtijo med ducat najboljših ekip stare celine, kjer jim, pa če je to še tako težko slišati, trenutno ni mesta.

In recimo temu še dve dobri novici. Prva je, da ekipa že dolgo ni bila tako slovenska, ljubljanska, pa jim v Stožicah vsaj vprašanj in očitkov o tujski legiji ne bo več treba poslušati. In druga, pričakovanja so nizka, če nikoli nižja, pa... Pustimo se presenetiti.

Članki iz rubrike