pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rb
rb
0 04.03.2015 10:14:00

Šimundža: Ne, ni kot druge

Drago Wernig - TAKA
Po spomladanski premieri časa za pretirano uživanje v pomembni zmagi ni bilo, že drevi je pred Mariborčani naslednji veliki izziv. Drevi se bo v Stožicah zgodil večni derbi, pred katerim ima Ante Šimundža nekaj dvomov glede začetne enajsterice.

"Derbi je vedno derbi, ne glede na stanje na lestvici. Za navijače prinaša nekaj več, s športnega vidika pa tri točke kot vse druge tekme, vendar z različnih vidikov ne moremo reči, da gre za tekmo kot vsako drugo. Priprave so temeljite, s popolno zagnanostjo, zbranostjo. Vse misli so usmerjene k naslednji tekmi," je pred včerajšnjim dopoldanskim treningom povedal Ante Šimundža.

Zasedba v prestolnici ne bo popolna. "Pojavile so se manjše težave z virozo pri Filipoviću in Arghusu. Ostali igralci so zdravi, razen Vršiča, ki je bil operiran in ga še nekaj tednov ne bo z nami. Zaradi štirih rumenih kartonov pa v kadru ne bo Mertlja."

S sestavo zvezne vrste bi potemtakem utegnilo biti nekaj težav. "Imamo še Hotića, Ibraimi lahko igra tudi v sredini. Pripravljenih je več rešitev. Verjamem pa, da bo tudi Filipović med kandidati za nastop," je pristavil trener dvanajstkratnih prvakov.

Zmaga nad Gorico je bila pravšnja popotnica za dvoboj v prestolnici. "Bili smo takšni kot na pripravah. Delavni, hitri, preprosti. Res je, da smo trikrat zadeli v zadnjih desetih minutah, ampak to je nagrada za naš trud med tekmo. Če kdo pričakuje, da bo vsaka tekma odločena že v prvem polčasu, se moti. Odloča 90 minut, vsako preizkušnjo želimo opraviti čim bolje. In zavedamo se, da je treba ohranjati zbranost do zadnjega sodniškega žvižga."

volas dw
Drago Wernig - TAKA
Na derbiju bo to še posebej pomembno. "Pričakujemo trdo tekmo, motivirano Olimpijo, ki v dvobojih z Mariborom vedno poskuša najti neko zadovoljstvo, zadoščenje in izid, s katerim bi popravila spodrsljaje zadnjih let. Je ekipa, ki je doma vedno nevarna, ekipa, ki doma vedno igra na zmago, kar je tudi njena dolžnost. Zato bomo za uspeh morali pokazati ogromno zbranosti in taktične kulture. Popolnoma razumljivo je, da želimo biti na najvišji mogoči ravni. Ljubljančani poznajo naše slabosti, tudi mi njihove, verjamem pa, da so njihove večje kot naše. In da bomo imeli po tekmi več razlogov za zadovoljstvo."

Največja nevarnost bo gotovo pretila od Andraža Šporarja, ki se je izkazal tudi na zadnjem derbiju v štajerski prestolnici. "Ne bomo igrali proti Šporarju, pač pa proti ekipi Olimpije, ki ima še nekatere druge dobre posameznike. Pripravljamo se na vseh 10 ali 13 igralcev, ki bodo igrali, v prvi vrsti pa razmišljamo o Mariboru in se tako tudi pripravljamo," pravi Ante Šimundža.

maribor dw
Drago Wernig - TAKA
Utrip slačilnice je razkril Damjan Bohar: "V derbijih so prisotna večja čustva, ki so lahko odločilna. Tudi gledalcev je več kot na drugih tekmah, na vse to pa se moraš dobro pripraviti. Seveda gremo po zmago, pričakujem napadalno igro z obeh strani. Ne verjamem, da se bo Olimpija zaprla. Tekma bo po moje odprta do konca."

Članki iz rubrike