IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 18.03.2015 09:48:37

Po rešitev? Ali za dnevnice?

Robert Vrtovec in njegov skorajda klinično mrtvi pacient po imenu Gorica naj bi imela na bančnem računu že približno milijon evrov velik minus. Dolgovi pa rastejo iz tedna v teden.

In ker se bliža dan, ko bodo morali prvoligaši oddati vso potrebno dokumentacijo za pridobitev licence za naslednje tekmovalno leto, je jasno, da voda Vrtovcu že pošteno teče v grlo. Da bi bile njegove skrbi (če jih sploh dojema kot takšne) še toliko večje, so menda celo dolgoletni zaposleni v klubu, brez katerih si novogoriškega nogometnega ustroja ne gre predstavljati, tik pred tem, da dokončno izgubijo živce.

No, toda Vrtovec očitno še naprej verjame, da se rešitev za nastale težave skriva v sosednji Italiji. Od tam je prišla tudi Parma, ki je začasno sicer odložila novogoriško umiranje na obroke, a je hkrati res, da je za seboj pustila še večje pogorišče. Vrtovec naj bi nato nastalo zmešnjavo poskušal počistiti s pomočjo Sampdorie oziroma Juventusa, s katerima naj bi se pogovarjal, zdaj pa ga je, kot smo izvedeli, pot odpeljala še dlje.



In sicer vse do Rima, kjer domujeta dva italijanska prvoligaša – Roma in Lazio. Ali se bo sestal s kom iz omenjenih klubov, ne vemo. Tako kot ne vemo, ali bo morda odšel tudi v sosednji Vatikan, kjer pa bi, roko na srce, lahko dobil le kakšen blagoslov ali kaj podobnega. A kaj naj s tem Gorica, kaj naj s tem ljudje, ki že več mesecev nimajo za preživetje, za račune, za bencin? Zlobni novogoriški jeziki so šli še korak dlje: glede na to, da je Vrtovec eden redkih, če ne celo kar edini predsednik profesionalec v slovenskem nogometu, se sprašujejo, ali je šel v Rim res reševat Gorico. Ali pa mu morda bolj dišijo dnevnice in kilometrina?

Če Vrtovec ne bo že v kratkem našel takšne ali drugačne rešitve, bo Gorico pred klavrno zavrnitvijo v postopku licenciranja rešil le še čudež. Navijači vanj ne verjamejo več, tisti najbolj razočarani so začeli tudi z ofenzivo. "Vrtovec, odstopi!" je bil napis, ki je pred dnevi visel pred prostori uprave, navijači pa k javnemu protestu na prihajajoči tekmi z Rudarjem pozivajo tudi vse ostale simpatizerje Gorice.

Članki iz rubrike