pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 23.04.2015 12:20:32

Nogomet ti da, ko si zaslužiš

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so v zadnjih petih letih vedno igrali v finalu pokalnega tekmovanja in lovoriko osvojili trikrat, vseh skupaj so jih do zdaj osem. Letos je ne bodo!

Ker jih na zaključnem obračunu na Bonifiki ne bo. Po porazu v Ljudskem vrtu jim želeni preobrat v Areni Petrol ni uspel. Drži, da so vijoličasti tokrat pokazali boljšo podobo kot na nekaterih preteklih preizkušnjah, toda nemogoče je bilo spregledati, da forma ekipe ni na želeni ravni.

Po tekmovanju v ligi prvakov so vijoličasti v tej sezoni doživeli prvi pravi rezultatski neuspeh. Namena o dvojni kroni ne bodo uresničili, po torkovem obračunu v knežjem mestu je pokalna lovorika ostala le še neuresničena želja. Pod Kalvarijo sicer poudarjajo, da se ni zgodilo nič pretresljivega, nič dramatičnega, in da je prvenstvo, v katerem so pred zadnjimi osmimi krogi na vrhu lestvice, tako ali tako prioriteta, toda vsaj globoko v sebi so gotovo razočarani.

Kot pravi športniki morajo biti. Navijači vsekakor so in tega ne skrivajo. A ne le zato, ker jih skupaj s svojimi ljubljenci 20. maja na Bonifiki ne bo. Nikakor niso navdušeni niti nad podobo, ki jo njihova najbolj priljubljena ekipa kaže v zadnjem obdobju. Podatek, da so Ante Šimundža in njegovi varovanci na preteklih sedmih preizkušnjah zmagali le enkrat, je dovolj zgovoren.

ZADNJIH SEDEM TEKEM 
Domžale – Maribor 0:0 
Maribor – Krka 2:2 
Olimpija – Maribor 0:0 
Koper – Maribor 1:4 
Maribor – Celje 2:3 
Rudar – Maribor 2:0 
Celje – Maribor 0:0 

"Igrali smo zelo dobro," po dvoboju v Areni Petrol ponavlja stroka dvanajstkratnih prvakov. Drži, da niso bili slabi in da bi se lahko vse skupaj z nekaj sreče razpletlo tudi drugače. V primerjavi s prejšnjimi tekmami bi lahko govorili o koraku naprej, toda kljub temu je vendarle nemogoče spregledati, da forma ekipe ni na želeni ravni. Niti po naključju.

Ob prevladi, ki so jo imeli vijoličasti, je bilo strelov proti celjskim vratom premalo. Iz preprostega razloga, ker jim je v ključnih trenutkih zmanjkalo prepotrebne zbranosti in posledično kakopak natančnosti. Svoje je gotovo prispevalo tudi pomanjkanje samozavesti, čemur se je po nizu slabših rezultatov skoraj nemogoče izogniti. Pritisk se stopnjuje, strah pred napakami in odgovornost povečujeta, izvedba je temu primerna.

So obdobja, ko ti gre vse kot po maslu, in so takšna, ko ti ne uspeva tako rekoč nič. Kljub vloženemu trudu in dejstvo je, da so vijoličasti zašli v fazo, ko se kdaj pa kdaj zdi, da se je vse zarotilo proti njim. Takšnega položaja niso navajeni, v zadnjih letih jim je uspevalo skoraj vse, kar so si zamislili. Tudi z zadostno mero sreče. Po strelu v vratnico se je žoga denimo odbila v mrežo, pri tekmecih je bilo nasprotno, lepo število golov so na krilih pozitivne energije, ki se je le kopičila, dosegli v izdihljajih dvobojev in še bi lahko naštevali.

Zdaj je drugače. Zdaj se žoga od vratnice odbije nazaj v polje, povrhu tekmeci dosegajo izjemne gole, tudi delivci pravice kdaj pa kdaj spregledajo kaj v njihovo škodo, poškodb je več kot sicer, bolezni prav tako ... Vse to seveda vpliva na igre in hkrati rezultate, v moštvo se naseli negotovost, takšne in drugačne težave se kopičijo.

maribor celje 3
Drago Wernig - TAKA
"Nogomet ti enkrat da, drugič vzame," je rek, ki ga pogosto uporabljajo akterji najpomembnejše postranske stvari na svetu, nanj so se v teh dneh spomnili tudi v štajerski prestolnici. To vsekakor drži, a prav tako ni nobenega dvoma o tem, da ti nogomet da ali vzame, ko si to zaslužiš. Nasmeh sreče v najpomembnejših trenutkih je treba izzivati na pravšnji način. Ali so to pod Kalvarijo zares počeli, bodo presodili sami, toda vsaj na prvi pokalni tekmi s Celjem so se igrali z ognjem. In se opekli. 

Od zdaj so vijoličasti vse misli razumljivo preusmerili v prvenstveni maraton. Z upanjem, da bodo v končnici krivuljo rezultatov znova obrnili v pozitivno smer. Prizadevali si bodo, da bi se to zgodilo že jutri, ko se bodo ob Kamniški Bistrici udarili z Radomljami. Ob pogledu na lestvico dvomov o zmagovalcu seveda ne bi smelo biti, ampak Dejan Djuranović in njegovi varovanci so jim v tej sezoni že zagrenili življenje, povrhu bodo Mariborčani znova zaigrali v močno zdesetkani zasedbi. Slaba karma kar tako pač ne izgine ...

Jutrišnji zgodnji večer ob Kamniški Bistrici, ko bodo na nasprotni nogometaši Radomelj, bo postregel z novimi odgovori. Med drugim tudi o enotnosti slačilnice, ki je v tovrstnih trenutkih nadvse pomembna. Marcos Tavares in soigralci so jo po koncu celjskega dvoboja objeti demonstrirali pred južno tribuno in Violami ...

"Mimo tega ne gre, imamo težave s poškodbami. Predvsem nenogometnimi, ob tem tudi s kartoni. Toda to ne spremeni naše osredotočenosti, našega namena. Želimo biti na vrhu v prvenstvu. Igralci manjkajo, a so drugi tukaj, da jih nadomestijo. Ta energija, ki smo jo potrebovali, se je v Celju vrnila in lahko z optimizmom gledam na prihodnost te ekipe," je prepričan Ante Šimundža.

Jutrišnji zgodnji večer bo postregel z novimi odgovori. Med drugim tudi o enotnosti slačilnice, ki je v tovrstnih trenutkih nadvse pomembna. Marcos Tavares in soigralci so jo po koncu celjskega dvoboja objeti demonstrirali pred južno tribuno, na kateri so bile Viole ...

Članki iz rubrike