evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 24.04.2015 09:00:34

Zahović: In spet je kriv Maribor

Drago Wernig - TAKA
V normalnih okoliščinah bi bila ena od prvenstvenih tekem v nizu.

Dvoboj vodilne in zadnjeuvrščene ekipe po navadi ne vzbuja pretirane pozornosti, toda za današnjega ob Kamniški Bistrici to vendarle ne velja. Razlog je zelo preprost. Vijoličasti so na zadnjih sedmih preizkušnjah zmagali le enkrat, "v domu" najbližjega zasledovalca na lestvici se želijo od krize posloviti.

Potem ko so se v polfinalu poslovili od pokalnega tekmovanja in jih prvič po petih letih ne bo v zaključnem obračunu ter po nizu slabših rezultatov, so se Mariborčani znašli na udaru kritik. Upravičeno, podoba ekipe v zadnjem času pač ni na ravni prvakov in ugleda kluba iz Ljudskega vrta. "Končno smo postali nogometna država," se je včeraj dopoldne odzval Zlatko Zahović.

"Sporočam vsem, da jih razumem, sprejemamo vse kritike, a hkrati prav tako sporočam, da smo v klubu zelo zelo enotni. Kot morda še nikoli. Tako kot v vseh velikih klubih, ker nas samo to lahko vleče naprej. Ker želimo, da bi mediji tudi decembra poročali o slovenskih klubih na mednarodnem prizorišču. In to bo Maribor."

ZLATKO ZAHOVIĆ

Kakopak smo želeli pojasnilo. "Ker so pohvale, kritike in mnenja dosti bolj pogosta kot do zdaj. In spet je kriv Maribor. Govorim v pozitivnem smislu. Tako kot je kriv za največje uspehe v zgodovini našega nogometa. Končno uživam v slovenskem prostoru. Do konca. In končno lahko odigram svojo vlogo še enkrat. Sporočam vsem, da jih razumem, sprejemamo vse kritike, a hkrati prav tako sporočam, da smo v klubu zelo zelo enotni. Kot morda še nikoli. Tako kot v vseh velikih klubih, ker nas samo to lahko vleče naprej. Ker želimo, da bi mediji tudi decembra poročali o slovenskih klubih na mednarodnem prizorišču. In to bo Maribor, za vse ostale se bo tekmovanje končalo julija. Žal! Navsezadnje to najbolj nazorno razkrivajo dozdajšnji dosežki," je odvrnil športni direktor vijoličastih in nadaljeval: "Mediji ste svojo nalogo opravili, zdaj moram jaz svojo. Kritike so dobrodošle, moja naloga je zaščititi trenerja in igralce. Ponosni smo na ekipo in navijače, z veliko mero pozitivne miselnosti gremo v končnico prvenstva."

Kakšne posledice bi lahko pustila zadnja dogajanja? "Vse to vzbudi v meni še večjo pripadnost do institucije in ljudi, ki delajo v njej in so ji prav tako pripadni," pravi Zlatko Zahović in dodaja: "Hkrati se zavedam spoznanja, da je laž lahko že jutri resnica in obratno."

905-6-stojanovic (obrez nad travo) dw
Drago Wernig - TAKA

MOČNO OSLABLJENI
Medtem so vijoličasti osredotočeni na naslednjo preizkušnjo, ki jo prav tako pričakujejo v karanteni. Gotovo z zavedanjem, da bodo ob krizi, v katero so zašli, pod drobnogledom nogometne javnosti. Ob pogledu na lestvico dvomov o favoritu ne bi smelo biti, toda popolnoma jasno je, da bodo prvaki v obračunu z Radomljami, ki so jim v tej sezoni že zagrenile življenje, pod velikim pritiskom.

Novega spodrsljaja si preprosto ne smejo več dovoliti, povrhu bodo znova nastopili v zdesetkani zasedbi. Aleksander Rajčević, Arghus, Agim Ibraimi in Amir Dervišević so kaznovani, Željko Filipović je poškodovan, tudi Sintayehu Sallalich naj še ne bi okreval do te mere, da bi bil lahko trenerju na voljo.

PRILOŽNOST, DA OPOZORIJO NASE
V Radomljah kljub zadnjemu mestu na lestvici pretiranega pritiska ne čutijo, a to niti po naključju ne pomeni, da se želijo vedno znova predstaviti v čim bolj obetavni luči. "Vsako tekmo igramo po najboljših močeh. Tako bo seveda tudi proti Mariboru, ki je še dodatni motiv. Maribor je pač vedno Maribor. To bo lepa priložnost za fante, da pokažejo svoje sposobnosti in opozorijo nase. Ob vseh izkušnjah, ki jih nabirajo, bo to še ena več, ki jo bodo lahko izkoristili v svojih nadaljnjih karierah," je povedal trener Radomelj Dejan Djuranović.

905-6-vrsic dw
Drago Wernig - TAKA

Nobenega dvoma ni o tem, da vijoličasti ob Kamniško Bistrico prihajajo načeti, ranjeni. "V prvi vrsti skušamo ostati osredotočeni nase. O tem, kdo je Maribor v primerjavi z Radomljami, ne glede na to, v kakšni zasedbi se predstavi, res ni treba posebej razpredati. Jasno je, da si v Ljudskem vrtu pred vsako sezono zastavijo visoke cilje. Po pokalnem pokalu so morda res malce ranjeni, vendar to v ničemer ne spreminja spoznanja o tem, da so ambicije v prvenstvu še naprej najvišje. Glavni cilj je normalno osvojiti naslov prvaka in potem na mednarodnem prizorišču naskakovati čim boljše dosežke, po možnosti znova ligo prvakov. Ne, nikakor ni vprašanje, kdo bo glavni akter dvoboja in kdo je v vlogi favorita. Mi pa se bomo potrudili, da bi bili čim boljši in da bi iztržili, kolikor bo le mogoče," je še dejal nekdanji odločni vezist, ki je svoje zvezdne trenutke doživljal ravno v dresu današnjih tekmecev.

Članki iz rubrike