franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.10.2015 09:11:19

MARIBOR - KOPER: Ne spomni se, da bi kdaj izgubil

Drago Wernig - TAKA
V pričakovanju tekme s Koprom imajo v Ljudskem vrtu eno samo željo – točke iz Krškega oplemenititi z domačo zmago, kar bi kakopak nadvse pozitivno vplivalo na ozračje v prihajajočem reprezentančnem premoru.

"Naši cilji so takšni kot za vsako tekmo. Še zlasti ko igramo doma. Želimo zmagati," je Krunoslav Jurčić pred današnjim obračunom zelo jasen, toda hkrati 45-letni hrvaški strokovnjak tekmece z Obale nadvse spoštuje: "Vsekakor gre za ekipo, ki si zasluži veliko več točk in boljši status, kot trenutno kaže lestvica. Ima lepo število zelo kakovostnih igralcev. Biti moramo popolnoma resni. Imeli smo ves teden časa za priprave, kar je za vsakega trenerja, ki pride v klub in mu vedno primanjkuje časa, pozitivno spoznanje. Mislim, da smo se dobro pripravili."

V domači zasedbi bo manjkalo kar nekaj igralcev, najbolj se bo poznala odsotnost kaznovanega Petra Stojanovića. "Na tem položaju nimamo ustreznih rešitev. Skušali bomo opraviti nekatere premike, da bi pokrili desno stran. Imamo igralce, ki so se v preteklosti že preizkusili v tej vlogi, v mislih imam Boharja in Mertlja," trener Maribora ni ovinkaril z morebitnimi rešitvami.

Marsikdo bi si drznil napovedati, da se bodo kanarčki pod Kalvarijo postavili v obrambno držo, toda ... "V Kopru se dogajajo precejšnje spremembe, nov trener je prinesel nove ideje. Ne bi rekel, da imajo tekmeci igralce, ki bi se pri nas postavili pretirano obrambno. Menim, da prevladujejo igralci, ki želijo igrati nogomet in niso ujetniki velikih taktičnih zamisli. Niso nagnjeni k obrambnemu nogometu, čeprav je obenem res, da je do zdaj prikazano na igriščih moje analize demantiralo. Videl sem razigrane ekipe, proti nam pa se v glavnem postavijo 30 do 40 metrov od svojih vrat, se branijo in prežijo na protinapade. Ampak to je pravica vsakogar. Trenerji in taktike obstajajo zato, da bi na različne načine prihajali do točk," je povedal Krunoslav Jurčić.

V DOBREM IN SLABEM
Po premieri v Ljudskem vrtu nekdanji hrvaški reprezentant ni skrival, da ga ozračje na tribunah ni ravno navdušilo. Kako pridobiti občinstvo? "Tako, da bomo igrali dober nogomet," je preprosto razlago ponudil Krunoslav Jurčić in pristavil: "Maribor sezone ni začel, kot si je želel, kot je bilo v preteklih letih. V življenju vsakega kluba pridejo takšni trenutki, tega se morajo navijači in vsi, ki so tako ali drugače povezani z Mariborom, zavedati. Naj bodo s klubom v dobrem in slabem, da bi se igralci počutili čim bolj dobro. Ko je tako, potem lahko dajo maksimum. Želim si, da bi vsi sledili Violam, to bi bilo nadvse pomembno."



VSE V NAJLEPŠEM REDU
Sodeč po negotovosti, ki je po prihodu Borisa Popovića ovila Bonifiko, bi pričakovali, da se koprska ekipa ubada z velikimi težavami. "Vse je v najlepšem redu. Res nimamo niti najmanjših težav. V miru treniramo, imamo vse potrebno za kakovostne treninge, poleg tega so fantje željni dela," nas je s povsem drugačnim mnenjem nekoliko presenetil Nedžad Okčić, ki s trenutnim stanjem ekipe ni nezadovoljen, ampak ...

"Igramo solidno, vendar moramo še precej bolje in prepričan sem, da se bo naša podoba le izboljševala. Za zdaj se nam na igrišču še vedno dogajajo stvari, ki se nam ne bi smele. Posamezni odzovi igralcev so še vedno posledica sistema, ki ga je Koper igral v preteklosti, kar vsekakor moramo odpraviti. Nadvse si prizadevamo, da bi nam uspelo čim prej, kar poskušamo tudi z individualnimi pogovori z igralci."

V pričakovanju gostovanja v štajerski prestolnici je Okčić povedal: "Takšne tekme so na neki način najlažje. Pristop igralcev ne more biti vprašljiv, motivacija je na najvišji ravni. Maribor je vedno Maribor. Je aktualni prvak, ekipa, ki je igrala v skupinskem delu lige prvakov, in še bi lahko našteval. Naredil je ogromno dobrih zadev, toda rezultati v domačem prvenstvu kažejo, da se lahko zgodi marsikaj. Liga je zanimiva, vsak lahko premaga vsakega. Niti po naključju se ne nameravamo vdati v usodo in mislim, da smo dobro pripravljeni."

Za Koprčane je obetavno spoznanje, da so bili do zdaj z Nedžadom Okčićem v mestu ob Dravi uspešni: "Ne spomnim se, da bi v Ljudskem vrtu kdaj izgubil." Kako bo po današnji tekmi?

Članki iz rubrike