stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 03.10.2015 18:09:02

Celjani prekrižali novogoriške načrte

Nikola Miljković
Nogometaši Gorice in Celja so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1.1 (0:1).

Celjani so bili praktično do konca današnjega obračuna na pragu prekinitve niza brez zmage v Novi Gorici. Nazadnje so se treh točk pri belo-modrih veselili aprila 2007 in čeprav so tokrat srečanje končali z igralcem več, jim ni uspelo premagati Primorcev. Ti so se z zadetkom Matije Škarabota rešili poraza v izdihljajih tekme. Za Gorico, ki je še vedno na drugem mestu na lestvici, je to prvi neodločen izid v sezoni, za Celje, ki ostaja zadnje, pa že peti.

gorica celje 3 nm
Nikola Miljković


Celjani so izvrstno začeli tekmo in že v šesti minuti povedli, potem ko je po podaji Valona Ahmedija v kazenski prostor Danijel Miškić, ki je bil praktično s hrbtom obrnjen proti vratom, s strelom z glavo matiral Grego Sorčana. Sledilo je obdobje, ko so Celjani dobro nadzirali dogajanje na igrišču, še več, pri tem so bili konkretnejši in podjetnejši, sprožili so osem strelov proti vratom domačih, a nobenega toliko nevarnega, da bi lahko pomenil novo spremembo izida.

V prvi polovici drugega polčasa so pričakovano več napadalne želje pokazali domači, ki pa niso znali posebej nevarno ogroziti Matica Kotnika. Streli Amela Džuzdanovića, Alena Jogana in Mirana Burgića so bili preslabi za izenačenje. Tako kot tudi močan poskus Marshala Mfona Johnsona v 68. minuti. Na drugi strani je dotlej za Celje v drugem polčasu dvakrat poskusil Ramon Soria Alonso - tudi on neuspešno.

gorica celje  4 nm
Nikola Miljković


V končnici tekme tudi ni bilo posebej veliko razburljivih dogodkov, izjemi pa sta odločilno vplivali na razplet. Najprej je že v sodniškem dodatku rdeči karton dobil Alen Jogan, ki si ga je prislužil zaradi prekrška v kazenskem prostoru gostov. Kljub igralcu manj pa so le malce zatem Novogoričani prišli do izenačenja, ko je napako v celjski obrambi kaznoval Matija Škarabot s strelom z glavo s petih metrov.

Gorica bo v 14. krogu 16. oktobra gostovala v Zavrču, Celje pa dan pozneje gostilo Maribor.

Gorica - Celje 1:1 (0:1)

Nova Goric - Športni park, gledalcev 500, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Podobnik (Veliki Gaber).
Strelca: 0:1 Miškić (6.), 1:1 Škarabot (90.).
Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić, Arčon (od 72. Škarabot), Džuzdanović, Jogan, Boben, Martinović (od 46. Humar), Johnson, Nagode (od 59. Nunić).
Celje: Kotnik, Kous, Vrhovec, Krajcer, Miškić, Esteves (od 60. Pajač), Ahmedi (od 90. T. Klemenčič), Osman (od 83. Đurković), Spremo, Soria, Vidmajer.
Rumeni kartoni: Širok, Celcer; Pajač.
Rdeči karton: Jogan (90.).

Članki iz rubrike