srebrnoprogasta napihovalka Svet24.si

Foto: Slovenski ribič Anton ulovil eno najbolj ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 10.12.2014 22:35:10

MARIBOR - SCHALKE 0:1 (fotogalerija)

Nikola Miljković
Slovenski prvaki se v Ljudskem vrtu borijo za tretje mesto v skupini G, ki prinaša evropsko pomlad.

S prvo zmago v tekmovanju bi vijoličasti na lestvici prehiteli današnjega tekmeca, ki pa ima v primeru zmage možnost za osvojitev drugega mesta. Schalke mora za to slaviti in še računati na pomoč Chelseaja, ki mora na Stamford Bridgeu premagati Sporting.


Znani sta postavi, s katerima bosta nasprotnika začela srečanje za biti ali ne biti. Trener Maribora Ante Šimundža ni presenetil.  

MARIBOR: Handanović; Stojanović, Rajčević, Arghus, Viler; Sallalich, Filipović, Mertelj, Bohar; Ibraimi, Tavares. 
SCHALKE: Fährmann; Kirchoff, Höwedes, Aogo, Učida; Fuchs, Höger, Barnetta, Neustädter; Choupo-Moting, Huntelaar. 

Tekma se je začela, gledalci pa so se počasi že začeli spraševati, kje je obljubljena koreografija naglasnejših mariborskih privržencev. Kazalo je, da se je nekje zalomilo, toda Viole so le malce počakale in v 5. minuti z vijoličasto-belo koreografijo poskrbele za aplavze na tribunah. Še drugič danes pa se je na nebu pojavil tudi ognjemet (prvi je bil že nekaj minut pred tekmo).

Začelo se je po pričakovanjih, obe moštvi sta bili zadržani, nekako sta spoznavali drug drugega, v 15. minuti pa so prvič zapretili vijoličasti. S strelom od daleč je poskusil kapetan Marcos Tavares, a vratar Ralf Fährmann je njegov strel uspel ubraniti.

Kakšna priložnost za Maribor! Ob izteku 22. minute je predložek s kota poslal Mitja Viler, v kazenskem prostoru Schalkeja je najvišje skočil Arghus, toda njegov strel je na golovi črti zaustavil Japonec Atsuto Uchida. Žoga je prišla do Marcosa Tavaresa, toda Uchida je uspel blokirati tudi njegov strel. V 27. minuti je bila tekma za nekaj trenutkov prekinjena, nekaj bakel, ki so jih prižgale Viole, je namreč zletelo na igrišče.

GW1_6281
Grega Wernig


Tudi v drugem delu prvega polčasa smo lahko spremljali zelo izenačeno predstavo, večjih priložnosti na obeh straneh ni bilo. Vijoličasti so nekajkrat poskusili, a Fährmanna niso uspeli resneje ogroziti, tudi Jasmin Handanović pa je bil praktično brez dela. Še najbližje zadetku za goste je bil Huntelaar, ki je ob koncu 43. minute stekel proti vratom Maribora, toda na koncu je streljal preslabo. Na odmor se je tako odšlo z 0:0.

Drugi polčas so bolje odprli vijoličasti. V 53. minuti so izvedli lepo akcijo, na koncu jo je s preslabim strelom zaključil Tavares. Dve minuti kasneje pa najlepša priložnost na tekmi. Nekako po sreči je Klaas-Jan Huntelaar prišel sam pred Handanovića, ga že premagal, toda njegov strel je ustavila vratnica, na golovi črti pa je potem žogo izbil Aleksander Rajčević.

Šok v Ljudskem vrtu, Schalke vodi. Nemci so prišli do predložka v kazenski prostor, Handanović je izbil žogo, toda okroglo usnje je prišlo do Maxa Meyerja, ki jo je poslal v prazno mrežo.

Nov udarec za Maribor. Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice je moral igro zapustiti odkritje sezone Petar Stojanović. Vsi na stadionu so pričakovali, da bo namesto mladega bočnega branilca vstopil Aleš Mejač, toda strateg vijoličastih Ante Šimundža se zaveda, da njegovemu moštvu že pošteno teče voda v grlo, zato je tvegal. V igro je poslal Dareta Vršiča, na položaj Stojanovića pa je stopil Damjan Bohar.

Še zadnja menjava v vrstah Štajercev. Lahko Mariboru preobrat prinese junak tekme proti Sportingu Luka Zahović? V Mariboru teče že sodnikov podaljšek, Mariborčani poskušajo na vse načine priti do izenačenja, a jim ne uspeva. V kazenski prostor je ob predložku stekel tudi vratar Handanović, toda tudi iz te priložnosti se ni izcimilo nič.

Članki iz rubrike